dissabte, 13 de novembre del 2010

NPL - Llibres Recomanats Novembre 2010

I aquest mes tres contes més. Com a novetat en els recomanats del Butlletí "NPL informa" un conte per veure:

 
ABCdario. Ventura, Antonio; Villamuza, Noemí (il.). Nórdica Libros, 2010

Comentari:
A través d'aquesta proposta Ventura i Villamuza reinventen l'abecedari el converteixen en un recorregut poètic i plàstic per la versió més onírica del món en el que vivim. El vermell és el color del viatge i esquitxa el blanc trencat del fons i el negre i gris del llapis, característic de la il·lustradora.
No sabria dir-vos si aquesta obra és per a vosaltres o per als vostres fills, segurament una mic per a tots dos, ja que grans i petits tenen l'oportunitat d'apropar-s'hi i obtenir la seva pròpia experiència.
Marta Roig

L'ós que abraçava els arbres. Oldland, Nicholas. Símbol, 2010. 
Comentari:
Humor i tendresa es barregen amb intel·ligència en aquesta història que ens recorda la capacitat que pot tenir una abraçada a l'hora de canviar una situació. El protagonista, un ós feliç i amable, és fan de les abraçades i en regala sempre a tot allò que viu al bosc. Un bon dia però, apareix algú que ni li desperta cap ganes de fer abraçades, més aviat el sacseja i el motiva a esdevenir el més ferotge de tots els óssos. Un llibre senzill i clar com les il·lustracions que ens l'expliquen i que és capaç de parlar d'una mostra sentimental com l'abraçada, amb la dosi justa de tendresa i humor.
Marta Roig



És meu això. PVan Zeveren, Michel. Corimbo, 2009.
Comentari:
A vegades és difícil saber quan la sort ens somriu o ens dona l'esquena. Les coses no tenen perquè ser el que semblen i la vida és plena de sorpreses. Tot això segur que ho sap molt bé la granoteta protagonista d'aquesta història salvatge, emotiva, trepidant i emocionant que tant pot agradar als més petits de la casa com als germans una mica més grans!
Marta Roig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!