divendres, 25 de març del 2011

NPL- Llibres recomanats Març 2011

Imapla.
El rey del mar.
Océano Travesía, 2010



Comentari:
La genial il·lustradora Imapla, ens porta a la memòria la magnífica història de Leo Lionni Neda-que-Neda. Ella aposta per explicar allò que ja explicava Lionni (el peix gran no sempre es menja el petit i la unió fa la força), sense paraules i amb una seqüenciació de les imatges magnífica, que permet jugar a anticipar el que passarà a la següent. El ritme i la simplicitat amb la que es desenvolupa la història també són punts forts d'aquesta proposta.
Marta Roig

Elzbeta.
Pequeña luna.
Kalandraka, 2011.





Comentari:
"Pequeña Luna" destaca per la seva capacitat de reflectir amb fidelitat i senzillesa el comportament dels infants en els seus primers anys, quan les paraules comencen a treure el cap i els infants volen cridar l'atenció dels altres, davant d'allò que els crida l'atenció a ells mateixos.

És en aquest context en el qual la Bubú es fixa en la lluna; una lluna que la meravella una nit rere l'altra però que no desperta cap emoció a la resta de personatges. La història és bonica, tendra, entranyable i de tacte suau. Un caràcter que reforcen unes il·lustracions de tons suaus que combinen els llapis de colors i l'aquarel·la, sobre un paper de textura vegetal. Destaca també l'expressivitat del rostre de la protagonista.
Marta Roig

Edwards, Hermione; Perkins, Bethany (il·lustr.).
Quin animal és?
La Galera, 2011.


Comentari:
Per als més curiosos, amants de les descobertes i l'aprenentatge de nou vocabulari. El llibre proposa un joc senzill: pregunteu una vegada i una altra "quin animal és?", i a partir de la pista que dóna la imatge deixeu que els infants especulin. Al final, serà qüestió d'aixecar la pestanya i comprovar si l'hem encertat. Jugueu?
Marta Roig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!