dimecres, 20 d’abril del 2011

NPL - Llibres recomanats Abril / Maig 2011

coberta

Burningham, John; Oxenbury, Helen.
Serà un nadó
Intermon Oxfam, 2011.




Comentari:
No sé si és el primer llibre que fan conjuntament, però aquest matrimoni anglès per separat, són uns dels il·lustradors que més bé han representat el món de la petita infància. Serà un nadó és un llibre tendra i divertit que explica l'espera d'un nadó des del dia que la mare comunica la notícia al seu primer fill, d'uns tres a quatre anys, fins el dia que aquest entra a l'hospital per a conèixer finalment el seu germanet. Entre mig hi ha els pensaments, les pors, les preguntes que es fa el nen, intercalades amb les imatges d'una mare que cada vegada té més panxa. Els pensaments del germà vénen representats en una doble pàgina, en vinyetes sense text, i realment són molt properes a les reflexions que fan els nens que viuen un procés de canvi com aquest. No el deixeu perdre, és un llibre imprescindible.


Glòria Gorchs



coberta

Genechten, Guido Van.
La gran orquestra del bosc
Símbol, 2011.




Comentari:
Un llibre que s'aparta una mica del que l'autor ens té acostumats. Aquesta vegada no ens presenta cap situació de la quotidianitat dels infants, sinó que fa un catàleg de tots els ocells que a la primavera, just després del cant del gall, comencen un bell concert al bosc. Amb imatges a doble pàgina, de gran format, trobareu un mussol que fa Uuh uuh, el tord fa txac txac, les tórtores fan parrup-parrup, el pit-roig fa uiiit-uiiiit... Un llibre doncs que, més que una narració, esdevé un inventari d'ocells, il·lustrats amb la línia clara pròpia de Genechten, que us permetrà jugar amb els infants a repetir en veu alta el cant dels ocells. Al final fins i tot, podeu acabar fent una orquestra entre tota la família.

Glòria Gorchs



coberta



Serra, Sebastià (il·l).
Sol, solet
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2011.





Comentari:
Amb la nova col·lecció Ballmanetes, PAM recupera les primeres cançons: Ara ve Nadal, Els reis, d'orient, Ballmanetes, Arri, arri tatanet! I Cargol treu banya. En tots els títols, a banda del text de la cançó o del fragment escollit il·lustrat, les pàgines inclouen petites il·lustracions encerclades, d'objectes o personatges que mantenen algun tipus de relació amb la cançó i que permeten a l'infant adquirir nou vocabulari relacionar conceptes.
Marta Roig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!