divendres, 19 de novembre del 2010

Com ens comportem a la biblioteca

Avui ens posem un mica seriosos perquè us hem d'explicar com ens hem de comportar a les biblioteques, i en concret a la sala infantil.
És molt interesant que aquestes linies les llegiu juntament amb els vostres pares, així si hi ha alguna paraula que no entengueu us la podran explicar. I si encara us queden dubtes ens els podeu fer arribar al correu de la biblioteca,     .

Ara sí,

Per utilitzar la sala infantil de la Biblioteca Comarcal de Blanes, hem de seguir la següent normativa:

  • No està permesa l’entrada  a la sala infantil de la Biblioteca Comarcal a nens i nenes menors de 7 anys que no vagin acompanyats d’una persona major d’edat, és a dir, major de 18 anys. En el moment que l’adult abandoni la sala el nen també haurà de sortir amb l’adult.

  • El personal de la biblioteca no es farà mai responsable d’un menor d’edat  visitant de la sala infantil.

  • El personal de la biblioteca no es fa responsable dels menors que estiguin a la sala infantil ni del material propi de les persones visitants de la sala.

  • Els visitants de la sala infantil han de mantenir l’ordre i el silenci. Només es pot parlar en veu baixa, sempre que no es molesti a d’altres usuaris.

  • No està permès a la sala infantil:

    1. Jugar i córrer
    2. Menjar i beure.
    3. Donar biberons i alletar als nadons. En cas d’una urgència el personal de la biblioteca donarà una solució alternativa  només en aquests casos esporàdics i puntuals.
    4. Realitzar activitats que no estiguin explícitament relacionades amb la missió i objectiu principal de la biblioteca, encara que aquestes no siguin sorolloses.
    5. Maltractar el material de la biblioteca.
    6. Maltractar el mobiliari de la biblioteca

  • Ús dels ordinadors:

    1. Els carnets de la biblioteca són personals i intransferibles. No està permès, per tant, connectar-se amb el carnet d’una altra persona. Quan el personal de la biblioteca detecti que un usuari està utilitzant la sessió d’una altra persona es bloquejarà la connexió als ordinadors a ambdues persones implicades durant una setmana a partir del moment en que es detecti la infracció. En cas de que un usuari reincideixi una segona vegada en aquesta infracció se’l sancionarà durant un mes, i en el cas d’una tercera vegada se’l sancionarà permanentment.
    2. Només es permet una persona per ordinador. El personal de la biblioteca ha de prohibir expressament que hi hagi dues persones assegudes davant l’ordinador, tret de que sigui un pare , mare o tutor legal que acompanyi a un infant.

    1. Les persones que esperin torn per a poder connectar-se hauran d’esperar assegudes i en silenci, en els punts de lectura, i si prefereixen fer-ho a terra, hauran de seure a l’espai expressament dedicat a això, és a dir, al costat de la bebeteca.

  • Les persones que no respectin aquesta normativa seran avisades dues vegades. Al tercer avís se’ls farà entrega d’una tarja d’avís . Després d’aquest darrer avís, si les persones incorren en d’incompliment de la normativa, seran expulsades de la biblioteca durant una setmana.

  • Els lavabos de la zona infantil són d’ús exclusius pels infants i/o pels pares acompanyants dels menors. No està permesa l’entrada al WC de més d’una persona, tret que es tracti d’un menor que necessiti companyia.

  • El personal de la biblioteca no facilitarà material escolar als visitants, tret de que s’estigui celebrant una activitat específica.

2 comentaris:

  1. Hola, yo una vez vi a una señora mayor que cosía

    ResponElimina
  2. Hola!
    Sí es poden fer moltes coses. Encara que la biblioteca és molt gran, malauradament no hi ha espais suficients per fer totes les activitats que ens agradaria.
    Hem de tenir en compte que La Biblioteca Comarcal de Blanes, en tant que biblioteca pública, té com a objectius principals facilitar instruments que ajudin a satisfer les necessitats d’informació,educació i lleure de totes les persones, i esdevenir un espai de relació i sociabilitat, un centre d’accés a la informació local i un punt d’animació cultural i promoció de la cultura.
    Per aquest motiu la biblioteca disposa de diferents serveis i projectes que intenten acollir les necessitats dels seus usuaris. Aixó no vol dir que es pugui fer en qualsevol moment.
    Entre tots ens heu d'ajudar a complir la normativa.

    ResponElimina

DIGUES LA TEVA!!