dimecres, 29 de juny del 2011

Butlletí drets dels infants - 29 de Juny | 2011 | núm. 20


 
29 de Juny | 2011 | núm. 20

El lleure en igualtat d'oportunitats
L’arribada del juliol significa la finalització del curs escolar i l’inici d’un període en què infants i adolescents gaudeixen d’un major temps d’oci i de lleure.

L’exercici del dret dels infants al joc i a participar en activitats culturals, artístiques i lúdiques - dret reconegut en la Convenció sobre drets dels infants de les Nacions Unides en el seu article 31- contribueix al desenvolupament saludable dels infants, i en particular de les seves activitats motores, capacitat organitzativa i interacció social (com posen de relleu Rubin et al., 1978; Pellegrini i Smith, 1998; Razza Blair, 2009).

Per tal de garantir, entre d’altres, l’accés al lleure en igualtat de condicions, la promulgació de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència reconeixia que les entitats d’educació en el lleure “ajuden a desenvolupar als infants i adolescents com a futurs adults responsables i compromesos amb la comunitat” i exhortava a les administracions a donar-los suport per garantir aquest accés igualitari (art.57). Tal com havia realitzat anys anteriors, la Diputació de Barcelona ha realitzat un esforç econòmic per tal de seguir dedicant una partida a fomentar l’accés d’infants i adolescents en situacions de vulnerabilitat o risc social, contribuint d'aquesta manera a la salvaguarda dels seus drets.

Recursos
La Direcció General de Joventut edita aquesta publicació per oferir les informacions i les recomanacions necessàries per garantir un bon nivell qualitatiu en totes les activitats d’educació en el lleure.
Stop desigualtats! una oportunitat per sensibilitzar la societat a partir de la imatge i la fotografia. 
Jo sóc,tu ets. una oportunitat per conèixer-nos.Per entendre i acceptar l’altra persona és essencial començar per un mateix. 
M’agrada jugar ! una oportunitat  per jugar al querealment ens agrada.  
Actualitat
Teniu pensat què fareu aquestes vacances? Us agrada compartir-les amb activitats que gaudiu tots els
membres de la família?
Aquesta setmana finalitza el curs escolar. I arriben les notes i també el moment de decidir com organitzar la vida familiar per atendre els infants. Volem explicar una realitat que no es percep habitualment.
 El dia 12 de juny va ser el Dia Internacional contra el treball i l'explotació infantil. Hem recopilat un parell de notícies per tal que no passi desaparcebut!
L’Organització Internacional del Treball (OIT) sosté que una gran part dels 75 milions de nenes i nens sense accés a l’educació primària comencen a treballar a una edat prematura...
Activitats
§         Activitats d'estiu 2011
En la base de dades d'activitats d'estiu de caus, esplais i casals de joves trobaràs recollits tots els casals de vacances, les colònies, els campaments, les rutes i els camps de treball amb places obertes organitzats per les associacions d'educació en el lleure de Catalunya.
§          Un estiu per tothom!
 A la Fundació Catalana de l'Esplai continuem realitzant la campanya de beques “Un estiu per a tothom” , financiades per la Diputació de Barcelona, per tal de  respondre a les necessitats educatives de lleure dels sectors socials mes afectats per l’actual crisi econòmica.
§          Encerta l'estiu!
§          L'estiu és teu!!
Encara queden places disponibles en alguns torns de l'Estiu és Teu!
Formació
 Al setembre començaran els cursos de Formació per a la CAmpanu¡ya dels Drets de l'Infant 2011. Inscriu-t'hi!
Agenda
Aquest mes recomanem
§         Hem descobert aquest web!
El 21 de novembre del 2003 va néixer la comunitat virtual EnGrup amb la voluntat de ser un espai de diàleg, de consulta i d’intercanvi d’opinions per a monitores i monitors de lleure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!