dijous, 11 de desembre del 2014

Els Pastorets de Blanes


Ja tornem a estar a NADAL!!

Com? què encara no és Nadal? ... Ui ui ui ui... perdoneu, és que com que a la biblioteca hi tenim durant tot el mes de desembre als pastorets i em pensava que ja estàvem a Nadal.



Què no els heu vist?
... Sí, hi tant! cada any per Nadal al teatre de Blanes fan una obra anomenada: "Pastors i Misteris", però tothom els coneix com els PASTORETS DE BLANES. És així perquè fa 85 anys que, un senyor que vivia a Blanes: PERE PUIG i LLENSA, va escriure aquest poema de Nadal i des de llavors que el representen cada any en aquestes dates nadalenques.
Aquests Pastorets són molt especials, no només perquè estan escrits en vers, sinó perquè la música que acompanya a aquesta obra de teatre la va escriure MOSSÈN JOAN BATLLE, un músic que també va viure a Blanes, el nostre poble, i que recordem amb il·lusió i admiració. I això també fa que els pastorets de Blanes siguin diferents als que es representen a la resta de poblacions de Catalunya.
Aquest any podreu veure als Pastorets de Blanes el dia 20 i 21 de desembre al Teatre de Blanes, els hi podeu demanar als pares que us hi acompanyin.
Recomanem a qui no els hagi vist mai que no se’ls deixi perdre. Ben segur que molts dels que ja els han vist tornaran a repetir, ara potser per acompanyar als fills o als néts. Cal, però, que entre tots, amb esforç dels actors, cantaires, organitzadors, cos de ball, músics... ajudem a conservar aquesta tradició, que ens ajuda en aquests temps de globalització a sentir-nos també més blanencs.
+ info a: www.blanes.cat/biblioteca

guia de lectura:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!