divendres, 17 de juny de 2016

L'Amiga més amiga de la formiga Piga

Doncs ahir va ser la última trobada del Club de Lectura Infantil d'aquest curs... i en aquesta es va comentar el llibre d'Emili Teixidor, "L'amiga més amiga de la formiga Piga". La veritat és que a la majoria els va resultar massa "senzill". Serà que haurem de llegir llibres més "gruixuts" (com diuen ells)?
 Jajajajaja!

Com que ahir va ser l'últim dia a part de comentar el llibre i buscar rimes amb noms d'amics i coneguts, també van fer uns punts de llibre que desprès es van repartir entre ells mateixos. D'aquesta manera tindran un petit record d'algun dels seus companys i del mateix Club.

Ah!! i també els varem regalar una bossa fantàstica de la Biblioteca Comarcal de Blanes!!! 

Mireu que guapos estaven amb ella!!!!L'amiga més amiga de la formiga Piga:

  • Un dia la Formiga Piga diu que ja n'hi ha prou d'anar ran de terra en fila índia amb les seves companyes. Vol descobrir nous horitzons, vol conèixer tot allò que no es veu de terra estant. Els habitants del bosc l'ajuden... i farà amics i amigues.
  • La Formiga Piga no és una formiga com les altres, que es conformen amb el fet de seguir la formiga del davant i no sortir de la filera mentre fan el recorregut diari. Ella vol saber què hi ha per damunt de terra i més enllà de les capçades dels arbres: vol veure món. Per aconseguir-ho, demana ajuda i consell als amics i les amigues que té. Finalment pren la decisió d'enfilar-se al cap de la Girafa Rafa, l'animal més alt que coneixen els animals del bosc, per veure què hi ha a l'horitzó.

    L'itinerari per arribar fins al cap de la girafa no és fàcil perquè no és un animal que deixi que la gent se li enfili així com així. Li cal la col·laboració de tots els animals del bosc per aconseguir-ho, especialment la del Rossinyol Sol, que, a més de volar, és capaç de parlar en vers. D'aquesta manera, el rossinyol pot parlar a cau d'orella de la girafa i remarcar molt el final de les paraules per tal que la girafa, que és una mica dura d'oïda, entengui els missatges.

    El que no s'esperava la Formiga Piga, i encara menys els seus amics i les seves amigues, és que baixés del cap de la Girafa Rafa amb un tros de cel a la boca i coneixent el secret del món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIGUES LA TEVA!!